چگونگي اكتشاف بیتومین

چگونگي اكتشاف
   اصولاً اكتشاف ذخاير بيتومين به دلايلي كه به آنها اشاره مي‌شود از ريسك اقتصادي بالايي برخوردار است.
   1-ذخاير اين ماده معدني در سازندهاي مختلفي مي‌تواند وجود داشته باشد.
   2- اين ماده معدني چون از منابع نفتي كه معمولاً در اعماق زياد قرار دارند منشاء مي گيرد و در غالب موارد از محل اصلي منبع در طول درز و شكافها يا در فضاهاي كوچك و بزرگ حركت كرده و پس از اكسيد شدن كامل (سخت شدن) ساكن مي‌شود. كشف اين حقيقت كه فضاي خالي نسبتاً بزرگي كه بيتومين با حجم اقتصادي در آن ذخيره شده باشد، بسيار دشوار ، پرهزينه و در بسياري از موارد بي‌نتيجه است.
   بنابراين معقول ترين راه اكتشاف آن حفر تراشه و گمانه و چاهك در محلهايي است كه آثار آن در سطح زمين قابل شناسايي باشد. از طرف ديگر اجراي چنين عملياتي نيز ضمن پرهزينه‌بودن به علت ريسك اقتصادي بالا در حال حاضر فاقد انگيزه كافي مي‌باشد. اما در صورتي كه تقاضاي مستمر و زيادي براي آن فراهم شود و يا به هردليل ديگري ارزش تجارتي آن بالا رود عمليات اكتشافي پرهزينه‌تر به منظور استخراج بيشتر داراي توجيه اقتصادي خواهد بود.
   پيشنهاد :
   با توجه به مطالب بالا لازم است مقدمتاً نكات زير تذكر داده شود :
   اين ماده معدني داراي انواع مختلف با كيفيتهاي متنوع بوده و بسته به نوع و كيفيت آن داراي ارزش تجارتي بسيار متفاوت است. عمده‌ترين عامل ارزش‌گذاري آن ميزان گوگرد و درصد مواد خارجي مخلوط با آن است. همانگونه كه در مبحث مربوط شرح داده شد، از بيتومين محصولات پائين دستي بسياري از جمله الكترودهايي ساخته مي‌شود كه در صنايع ذوب و تصفيه فلزات كاربرد فراواني دارد. اين الكترودها در حال حاضر وارداتي بوده و داراي مصرفي بالا بويژه در صنايع فولاد و ساير صنايع فلزي كشور مي باشد. اين محصول و ساير محصولات پايين دستي بيتومين داراي ارزش افزوده بسيار زيادتري نسبت به ارزش افزوده كُك حاصل از مخلوط بتومين و زغال سنگ است كه مصرف فعلي بيتومين‌هاي استخراجي در كشور مي باشد.
   بديهي است كه توجيه اقتصادي اكتشاف هرماده معدني وابستگي تامي با ارزش تجاري آن دارد. از طرف ديگر ارزش تجارتي محصول معدني وابسته به هزينه هاي اكتشاف، استخراج و فرآوري آن محصول و از طرف ديگر نسبت عرضه و تقاضا، همچنين ارزش كالا يا كالهاي پائين دستي توليد شده از آن محصول مي‌باشد. باتوجه به موارد فوق، قابل درك است كه اكتشاف بسياري از پتانسيلهاي بيتومين موجود در محدوده اكتشافي و ساير محدوده‌هاي استان ايلام كه در حال حاضر به علت هزينة سنگين اكتشافي اين ماده و ريسك بالاي آن فاقد توجيه اقتصادي است، در صورت عملي شدن پيشنهادهاي زير داراي توجيه خواهد بود.
   1- مطالعة خواص تكنولژيكي بيتومينهاي معادن فعال فعلي استان.
   2-مطالعة تكنولژيكي فرآيند تبديل بيتومين به مواد پائين دستي آن و مشخص نمودن كيفيت ماده خام مورد نياز.
   3-مطالعة امكان‌پذيري فرآوري بيتومين‌هاي موجود در جهت بهبود كيفيت آنها درصورت نياز.
   4- مطالعات امكان پذيري احداث صنايع مربوطه.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:بیتومین, | 18:16 | نویسنده : پرویز زرانگوش 09183347188 |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.